Du har säkert också sett meddelanden och varningar när du loggat in till din webbstatistik om att ta i bruk GA4 istället. Det är lätt att fastna där men bara lugn, vi hjälper dig att lägga upp det på rätt sätt för att kunna fortsätta håll koll på din statistik.

Den 1 juli 2023 slutar Universal Analytics att samla in data. Det betyder att du ännu kommer att nå din statistik som den såg ut fram till dess men all ny statistik finns därefter under i din Google Analytics 4-egendom, om du aktiverat den. Hör av dig så hjälper vi dig att ställa in den rätt.

Skillnaderna mellan den tidigare UA (Universal Analytics)-standarden och den nya GA4 är att allt nu mäts som händelser i stället för ex. sidvisningar. Mycket av det vi kallar för konverteringar är ju faktiskt inte sidvisningar utan mer konkreta saker som klick, nedladdningar, anmälningar osv. GA4 ger dig en mer träffsäker överblick över vad dina besökare gör.

Som vanligt hjälper vi alla våra nya och gamla webbkunder att få tillgång till statistiken, men du behöver ge oss grönt ljus att göra det först! Och söker du ett helt annat verktyg som håller din data GDPR-säkert inom EU har vi flera lösningar på det också.

Hör av dig direkt till carina@vibb så hjälper vi dig!